Operdata Solutions

Notícia destacada 20/09/2017

Quins són els requisits mínims per complir amb la LOPD?

Quins són els requisits mínims per complir amb la LOPD?

…Veure més

Guies de l'AEPD

Vivim en una societat de la informació i cada dia es tracten millons de dades personals. Sense l'ús de la nostra informació personal pràcticament cap dels serveis que disposem podria funcionar; facilitem les nostres dades personals quan obrim un compte corrent al banc, quan sol·licitem participar en un concurs, cada vegada que efectuem un pagament amb la targeta de crèdit o quan naveguem per Internet.

La llei reconeix a tota persona el dret a saber per què, per a què i com seran tractades les seves dades personals i a decidir sobre el seu ús, és a dir, tota persona té el dret a proteguir les seves dades de caràcter personal.

L'AEPD ha elaborat una 'Guia pel Ciutadà': El dret fonamental a la protecció de dades on ens donen a conèixer amb exactitut els següents punts:

  • Els meus drets.
  • No han respectat els meus drets, Què puc fer?
  • Puc tractar dades d'altres persones? Què haig de fer?
  • Coses a saber sobre alguns tractaments de dades.

També pots visualitzar la 'Guia del Responsable de Fitxers' ja que si no es compleixen ni es garantitzen els drets a la protecció de les dades de caràcter personal, la llei pot sancionar a les persones u organitzacions que ho incompleixen amb dures sancions de fins 600.000€.

 
 

Atenció al client 972 483 031

 
Operdata Solutions, S.L. - C/ Sèquia, 11, 3ª. Planta - 17001 Girona - Tel: 972 483 031 - Notes legals Mapa web SGM